Genereer meer business online

B2B Webshop

Groothandels, productiebedrijven, dienstverleners – of je nu verkoopt aan bedrijven of consumenten, voor iedereen zijn online kansen weggelegd. Waar e-commerce voorheen vooral populair was onder retailers, zien tegenwoordig dan ook steeds meer B2B-bedrijven de voordelen van e-commerce. Om er optimaal van te profiteren, moet je wel een flexibel en toekomstbestendig e-commerce platform hebben. Innovadis helpt je graag hiervoor de juiste keuzes te maken.

E-commerce biedt bedrijfskansen​

E-commerce groeit wereldwijd en zal ook de komende jaren steeds meer voet aan de grond krijgen. Logisch, want bedrijven vergroten hun afzetmarkt ermee, maar kunnen hun klanten ook meer gemak én een groter of zelfs onbeperkt assortiment aanbieden. Bedrijven grijpen hun kans dus om online kanalen in te zetten. Maar daarin zijn ze nooit alleen. Zeker wanneer je in een sterk concurrerende omgeving werkt, moet je beter zijn. Meer bieden. Sneller reageren. E-commerce platforms bieden je de mogelijkheden om écht waarde toe te voegen voor je klanten en gebruikers.

E-commerce platform als middelpunt

Een e-commerce platform is een softwareapplicatie waarmee online bedrijven hun website, marketing, verkoop en activiteiten kunnen beheren. De keuze voor het opzetten van zo’n platform heeft vaak veel om handen. Vooral B2B-bedrijven hebben immers te maken met complexe factoren en moeten vaak nog volledig op online dienstverlening worden ingericht. Ook de complexiteit en aard van de producten en diensten is van invloed. Bij de aankoop van ingewikkelde maatwerk machines spelen andere zaken een rol dan bij de inkoop van simpele kantoorbenodigdheden. Een B2B e-commerce strategie is in beide gevallen denkbaar, maar wel op verschillende manieren.

Wat kan Innovadis voor je doen?

Een e-commerce platform heeft een technische basis nodig om je producten en diensten online aan te kunnen bieden. Daarnaast moet het gekoppeld kunnen worden aan andere systemen, zoals ERP. Het is dus belangrijk de juiste keuzes te maken – en deze te richten op de lange termijn. Wat wil je aanbieden op je platform? Wil je hierin klantportalen opnemen voor het aanbieden van klantspecifieke informatie, zoals prijsafspraken? Verwacht je groei in aantallen klanten, markten of assortimenten? Innovadis bouwt graag een toekomstbestendig e-commerce platform voor je. Dat doen we met een standaard tool, een tool die we op maat voor je aanpassen of als volledig maatwerk. Wij werken hiervoor samen met ervaren en zeer deskundige partners, zoals Syncforce, SRC, Virto Commerce, Sana en Dynamicweb.

Meer weten over de Innovadis aanpak?

Genereer meer business met onze

B2B commerce oplossingen

PIM oplossingen

Alle data gecentraliseerd vanuit één single source of truth

B2B webshop

Flexibel en toekomstbestendige e-commerce oplossingen

Service portalen

Alle platformen in één omgeving met één centrale login

ERP & CRM integratie

Wij koppelen portalen naadloos met ERP en CRM systemen