VOOR WIE DOE JE HET?

Doelgroepanalyse

Veel van onze kennismakingsgesprekken gaan concreet over de behoefte aan een webshop, serviceportaal of PIM-systeem, oftewel de bekende wat? vraag. Minstens zo belangrijk is wie de doelgroep is, oftewel voor wie? Begrijpen wie je interne en externe stakeholders zijn en wat hun behoeften zijn, is volgens ons de sleutel tot een succesvolle definitie van je project.

De Innovadis doelgroepanalyse is voor veel van onze opdrachtgevers de eerste stap binnen een succesvol project.

Waarom een doelgroepanalyse?

Begrijpen wat de beoogde doelgroep wil, is de sleutel tot het bieden van de ultieme ervaring in een webshop, serviceportaal of met de implementatie van een PIM-systeem. Innovadis helpt je om jouw doelgroepen (klanten, afnemers, afdelingen en medewerkers) in kaart te brengen en te prioriteren. Waar zit de meeste waarde, waar wordt de meeste pijn ervaren en waar zitten groeikansen?

Deze kennis helpt je om je project zo effectief mogelijk te maken (investering versus beoogde opbrengst of kostenreductie). 

Voor wie is een doelgroepanalyse?

Sta je voor je gevoel voor een enorm traject of verschillen de inzichten binnen je organisatie over waar te beginnen? Dan helpt een doelgroepanalyse om op basis van feiten en gefundeerde discussie te voeren over de prioriteiten en keuzes te maken over scope en functionaliteit van je project. 

Onze werkwijze

Een effectieve doelgroepanalyse behoeft echt geen diepgravend onderzoek. We ontwikkelden een praktische methode om binnen een paar interactieve sessies samen tot een doelgroepenmatrix te komen.

Meer weten over hoe onze werkwijze jouw organisatie verder helpt? Neem snel contact met ons op.

Meer weten over de Innovadis aanpak?

Ben je op zoek naar een

Digital business partner

Doelgroepanalyse

Wie zijn je interne en externe stakeholders en wat zijn hun behoeften?

Digitale roadmap

Met de Innovadis digitale roadmap heb je een duidelijk plan in handen

Concept & ontwerp

We vertalen je doelen naar een logisch proces en concrete functionaliteiten