De week van: Inge, Support @ Innovadis.

We starten weer een nieuwe 'de week van'. Dit keer krijgen jullie een kijkje in de 'support keuken' van Innovadis! Lees je mee met Inge?

Hallo, ik ben Inge Zoetelief, supportmedewerker bij Innovadis en ik neem je deze week graag mee in de werkzaamheden die ik zoal uitvoer.

Maandag.

Na een soort van lang weekend vrij (donderdag Hemelvaartsdag en vrijdag een halve dag gewerkt) is het weer tijd om aan de slag te gaan. Vrijdag heb ik de nodige zaken klaargezet om op te pakken, dus ik weet al dat er genoeg te doen is vandaag. Vandaag werk ik voor de verandering op kantoor, fijn voor de afwisseling van omgeving en op kantoor kan ik me toch iets beter concentreren dan thuis. Er zijn nog een paar andere collega's op kantoor (op gepaste afstand natuurlijk!) en dat is ook wel weer gezellig.

Ik start de dag met het nalopen van de support mailbox, eens kijken wat er van het weekend allemaal gebeurd is en of er nog nieuwe vragen en verzoeken binnen zijn gekomen. Er is natuurlijk ook het een en ander binnengekomen op lopende zaken, dus daar moet ik ook mee aan de slag.

In de ochtend hebben we de nodige overleggen; het bedrijfsbrede maandagochtendoverleg en de team stand-up. Voor de lunch heb ik er alweer 4 calls opzitten, een aantal afspraken gepland voor de rest van de week en mijn to-do lijst is goed gevuld. Om 12 uur loop ik samen met collega Hans altijd een ommetje: bewegen en weg zijn van het scherm is belangrijk! Na de lunch ga ik verder met de verschillende openstaande issues, die opgepakt, uitgezet en uitgezocht moeten worden.

Ter illustratie: naast (nog) een overleg ben ik voor 7 opdrachtgevers met 13 issues bezig geweest. Onder de werkzaamheden valt (onder andere) het administreren van communicatie en het testen van aanpassingen voordat we deze doorgeven aan de contactpersoon. Ter afsluiting van de dag nog een langere call met een opdrachtgever gehad om een lange termijn oplossing van een hotfix af te stemmen.

Dinsdag.

Na het versturen van een status update mail naar een opdrachtgever en het halen van informatie bij het team voor een andere opdrachtgever, is het om 9 uur alweer tijd om een call in te gaan met weer een ander account. Gelukkig worden mijn kinderen bezig gehouden door oma en opa: de laatste tijd Facetimen ze wat af als ik thuis werk! Mijn contactpersoon heeft een probleem dat wij niet kunnen reproduceren, door even het scherm te delen, kunnen we precies zien wat ze doen en kunnen we hen laten zien wat wij doen en zien. Erg handig! Het probleem is me duidelijk en kan ik nu reproduceren, nu kan ik het uitzetten bij het team. 

Om 9.30 uur hebben we onze dagelijkse stand-up - ik werk vandaag vanuit huis, dus dat gaat via Teams. Even de kans om bij te praten over wat iedereen aan het doen is, of er nog vragen zijn en waar we op moeten letten. Na nog een kort overleg om 14.00 uur is het tijd om wat uitvoerende supportklusjes op te pakken: sommige eerstelijns vragen kan ik zelf oppakken, bij anderen heb ik iets meer hulp nodig van het team. Wanneer de supportvragen mijn technisch kunnen te boven gaan, pakken mijn collega's de issues op. Maar vanmiddag kan ik zelf wat database werk en contentvragen beantwoorden. Zo vliegt de middag weer voorbij en is er alweer een dag om.

Woensdag.

Woensdag is mijn standaard vrije dag en ben ik gezellig met de kinderen thuis.

Donderdag.

Vandaag een thuiswerkdag zonder kinderen - iets waar ik ook weer aan zal moeten wennen, aangezien binnenkort de scholen weer gaan beginnen. Eerst maar eens even kijken wat er gister allemaal gebeurd is. Er zijn weer diverse reacties van opdrachtgevers binnen gekomen die intern doorgezet kunnen worden. Er zijn een aantal vragen die we hebben over lopende issues die ik neerleg bij mijn contactpersonen. Daarna zorg ik voor de registratie van de communicatie die tussen developers en opdrachtgevers plaatsgevonden hebben. Ook bereid ik me al een beetje voor op volgende week; dan is er weer een nieuwe maand en kunnen dus de urenoverzichten weer de deur uit.

In de middag heb ik samen met mijn collega Hans gewerkt aan wat openstaande vragen van een opdrachtgever, waarbij we diverse zaken in de database op moesten zoeken. Na een call van anderhalf uur was het tijd om de volgende call op te starten, waaraan ik verder zelf niet deel hoefde te nemen. Nu heb ik even mooi tijd om de intussen weer binnengekomen mails te bekijken en af te handelen. Hierbij maak ik twee nieuwe accounts aan in het CMS van een opdrachtgever, plan ik samen met het team een livegang voor een andere opdrachtgever en voor diverse andere accounts heb ik input die ik weer aan hen door kan sturen. 

Vrijdag.

Vandaag begin ik de dag thuis, om vlak voor de dagelijkse stand-up naar kantoor te gaan. Vandaag een dag met van alles en nog wat: verschillende vragen komen langs, ook van opdrachtgevers waar we al een tijdje niet van gehoord hebben. Een oud-collega komt nog even langs om de laatste zaken te regelen en nog even bij te kletsen. Daarnaast heb ik ook mooi even tijd om wat spullen op te ruimen op kantoor. Als laatste staat vandaag een belangrijke meeting op de planning waarin we samen naar de toekomst van ons team kijken en de weg daar naartoe.

We sluiten af met een drankje op het dakterras, een mooie manier om het Pinksterweekend in te gaan!

Meer artikelen

Innovadis en Strukton partnerschap
insides

Strategische samenwerking met Strukton

NIEUWS! Innovadis wordt de innovatiepartner voor Strukton Officieel partnerschap per 3 november 2020Binnen Innovadis hebben we een creatieve broedplaats, namelijk ons InnoLab. Wij zien dit