GS1 als rode draad voor het PIM-systeem

Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig hoe wij kunnen helpen?

GS1 is een internationale standaard voor de identificatie van producten. Je kunt je artikelen er een uniek nummer mee geven, dat vervolgens als een soort wereldwijd paspoort fungeert. GS1 werkt ook als datapool – een kanaal waarop leveranciers actuele productinformatie publiceren.

Wie gebruiken GS1?

GS1 wordt gebruikt in verschillende branches, zoals levensmiddelen, de gezondheidszorg en de doe-het-zelf sector. Hoe meer bedrijven er gebruik van maken, hoe belangrijker het wordt voor de branche. Stel, je bent bijvoorbeeld fabrikant of groothandel en je levert aan doe-het-zelf (DHZ) zaken. Dan moet je wel mee met GS1, want de grotere retailers zoals Gamma, Karwei, Praxis en Brico hebben deze uniforme manier van artikelen identificeren al omarmd. Voor leveranciers aan dergelijke doe-het-zelf zaken levert GS1 ook veel voordelen:

  • Digitale aanwezigheid op grote websites van doe-het-zelf zaken
  • Hogere online omzet
  • Meer omzet via de winkels (80% van de DHZ-klanten oriënteert zich online en koopt in de winkel)
  • Meer commerciële gesprekken met grote DHZ-retailers

Meer weten over 2BA? Lees ons artikel: GS1 datapool - Innovadis

Meer diensten?

Innovadis is de expert in B2B commerce voor fabrikanten en handelsbedrijven. Wij laten bedrijven groeien met strategische adviezen, B2B webshops, service portalen, ERP- en CRM- integraties en PIM oplossingenIn onze creatieve broedplaats InnoLAB bedenken we samen met opdrachtgevers nieuwe concepten