‘Je kunt hier echt gave dingen doen!’ – lees hier ons artikel in Twentevisie

Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig hoe wij kunnen helpen?

“Je moet energie krijgen van je werk, het moet leuk zijn,” zegt directeur-eigenaar Jurgen van Kreij van Innovadis, de Enschedese expert in business-to-business commerce voor fabrikanten en handelsbedrijven. “En dat kan in onze mooie open werkruimte, in een informele maar dynamische sfeer zonder hokjescultuur waarin je als medewerker met veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid samen met anderen innovatieve oplossingen kunt bedenken,” aldus Hendrik van Zwol, digitaal strateeg.

Digitaal strateeg Hendrik van Zwol (links) en directeur-eigenaar Jurgen van Kreij van Innovadis op het dakterras
van hun bedrijfspand aan de Brouwerijstraat.

Dat klinkt als een oproep om te solliciteren. Van Kreij: “Dat klopt. Op dit moment staan er acht vacatures open en dat zullen er meer worden; we zijn op weg naar zo’n vijftig medewerkers. We maken namelijk een mooi groeiproces door, omdat steeds meer bedrijven ons weten te vinden voor innovatieve internetoplossingen en strategische adviezen. We bevinden ons met ons allen in een ingrijpend proces van digitale transformatie waar bedrijven in mee moeten. Wij zorgen er daarom voor dat routine gestructureerd wordt. Voor die bedrijven blijft er dan meer tijd over voor de echt belangrijke dingen. Op deze manier brengen wij met behulp van de nieuwste technieken de menselijke maat terug.”

“En daarom kunnen we ook écht gave dingen doen! Daar wil je toch bij horen?”

Elk probleem oplossen

Daaraan mee mogen werken is een voorrecht,” zegt van Zwol. “Vooral omdat we steeds weer nieuwe mogelijkheden, systemen en innovatieve oplossingen mogen en kunnen bedenken. Alle medewerkers van Innovadis zijn specialisten met heel veel kennis en vanuit de multidisciplinaire samenwerking in autonome en enthousiaste teams kunnen we elk probleem van onze klanten oplossen, hoe complex ze ook zijn. Zonder het arrogant te bedoelen, kun je stellen dat Innovadis het bedrijf is met de beste business-to-business kennis en vakmanschap. En daarom kunnen we ook écht gave dingen doen! Daar wil je toch bij horen?”

De wereld een stukje beter maken

“Daarop sluit aan,” vervolgt van Kreij, “dat we ernaar streven om met onze innovatieve oplossingen de wereld van morgen een stukje beter te maken, in duurzame samenwerking met onze relaties.” Met veel van die (internationale) B2B-relaties heeft Innovadis een langdurige samenwerking, zoals Vredestein, AXA, Morssinkhof, Grolsch en vele andere. Innovadis helpt deze organisaties onder andere op het gebied van E-commerce, Product Information Management en Internet of Things. Van Zwol: “Het is mooi om steeds weer bezig te zijn met het creëren van vernieuwing en verandering. Daarbij realiseren we ons dat een kleine betekenisvolle aanpassing wereldwijd een grote invloed kan hebben.” “Daarvoor is het van essentieel belang om nieuwsgierig te zijn en te luisteren naar mensen,” vult van Kreij aan. “Dat geldt naar onze opdrachtgevers toe, maar zeker ook intern. Niet voor niets omarmen wij de Rijnlandse werkcultuur, waarbij het niet gaat om het individu maar om het bereiken van overeenstemming, loyaliteit, samenwerking en de inhoud. In lijn daarmee werken wij volgens het model van de Golden Circle van Simon Sinek. Daarbij staat de binnenste cirkel centraal, oftewel het ‘waarom’. Zo worden doelstellingen, drijfveren en overtuiging in kaart gebracht. Als je niet met het ‘waarom’ begint, bereik je nooit de optimale oplossing. Vandaaruit werken we naar buiten via de middelste cirkel, het ‘hoe’. Dat staat voor het proces, waarbij wordt ingegaan op het onderscheidende vermogen. Tenslotte bereiken we de buitenste cirkel, het ‘wat’. Dat staat voor het resultaat en de uitkomst van het ‘waarom’.”

InnoLab: dé broedplaats

Een onderdeel van Innovadis dat symptomatisch is voor de manier van werken, is InnoLab, Van Zwol: “Zie InnoLab als een creatieve broedplaats voor slimme innovatie en digitaal vakmanschap. Het Internet of Things is hier onze grote inspirator. IoT wordt onder meer ingezet om systemen efficiënter te maken, kosten te verminderen, een grotere betrouwbaarheid te creëren en betere dienstverlening te bieden. Bedrijven kunnen hiervan profiteren en wij denken graag mee vanuit InnoLab om ideeën van ondernemers tot een kant-en-klare toepassing te ontwikkelen.” Van Kreij, tot slot: “Alles bij elkaar genomen is het voor enthousiaste talenten écht leuk en uitdagend om hier te werken. Solliciteren dus, zou ik zeggen! Met daarbij een speciale oproep aan vrouwelijke kandidaten, om meer balans te creëren.”

De vacatures van Innovadis staanvermeld op jobs.innovadis.com

Innovadis

Innovadis is expert in digitale strategie, b2b-commerce en PIM-systemen. Begonnen in 1994 als spin-off van de University of Twente, ontwikkelde Innovadis in 1996 haar eerste websites. Sinds 2000 brengt het bedrijf uit Enschede retail e-commerce-oplossingen en in 2010 werden de eerste b2b commerce en servicekanalen aangeboden. Dit jaar lanceerde Innovadis haar eigen InnoLab, een digitale broedkamer voor innovatie waar nieuwe slimme concepten en technologieën worden ontwikkeld.

Innovadis, Enschede, 053.850.75.00, info@innovadis.com, innovadis.com

Meer diensten?

Innovadis is de expert in B2B commerce voor fabrikanten en handelsbedrijven. Wij laten bedrijven groeien met strategische adviezen, B2B webshops, service portalen, ERP- en CRM- integraties en PIM oplossingenIn onze creatieve broedplaats InnoLAB bedenken we samen met opdrachtgevers nieuwe concepten