GS1 datapool of integratie

GS1 is een internationale standaard voor de identificatie van producten. Je kunt je artikelen er een uniek nummer mee geven, dat vervolgens als een soort wereldwijd paspoort fungeert. GS1 werkt ook als datapool – een kanaal waarop leveranciers actuele productinformatie publiceren. Hun afnemers kunnen deze informatie vervolgens ophalen en gebruiken in hun eigen systemen. Denk daarbij aan ERP, PIM of een webshop. Innovadis helpt je graag de voordelen van GS1 te plukken!
Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig naar onze datapool integraties?

Wie gebruiken GS1?

GS1 wordt gebruikt in verschillende branches, zoals levensmiddelen, de gezondheidszorg en de doe-het-zelf sector. Hoe meer bedrijven er gebruik van maken, hoe belangrijker het wordt voor de branche. Stel, je bent bijvoorbeeld fabrikant of groothandel en je levert aan doe-het-zelf (DHZ) zaken. Dan moet je wel mee met GS1, want de grotere retailers zoals Gamma, Karwei, Praxis en Brico hebben deze uniforme manier van artikelen identificeren al omarmd. Voor leveranciers aan dergelijke doe-het-zelf zaken levert GS1 ook veel voordelen:

  • Digitale aanwezigheid op grote websites van doe-het-zelf zaken
  • Hogere online omzet
  • Meer omzet via de winkels (80% van de DHZ-klanten oriënteert zich online en koopt in de winkel)
  • Meer commerciële gesprekken met grote DHZ-retailers

Handmatig of geautomatiseerd

Het aanleveren van productgegevens kan op verschillende manieren. Je kunt handmatig informatie invoeren via de GS1 interface, maar als je een PIM-systeem hebt kan het ook geautomatiseerd. In PIM kun je aangeven welke producten je op welk kanaal wilt publiceren. Dat kan GS1 zijn, maar bijvoorbeeld ook EZ-base, 2BA of je eigen webshop of website. Met één druk op de knop is het vervolgens geregeld.


Innovadis helpt je via GS1 meer omzet te krijgen

Steeds meer retailers, groothandels en fabrikanten sluiten zich aan bij GS1. Logisch, want door productinformatie optimaal in te zetten, zorg je voor een hogere conversie. Innovadis helpt je graag hiervoor het juiste proces in te richten. Interesse? Neem contact met ons op!

Meer diensten?

Innovadis is de expert in B2B commerce voor fabrikanten en handelsbedrijven. Wij laten bedrijven groeien met strategische adviezen, B2B webshops, service portalen, ERP- en CRM- integraties en PIM oplossingenIn onze creatieve broedplaats InnoLAB bedenken we samen met opdrachtgevers nieuwe concepten