E-commerce platform voor De Klok Dranken

Klanten worden steeds veeleisender en willen het liefst 24/7 bediend worden. Als leverancier wil je hier graag in meegaan, maar hoe zorg je voor een continue beschikbaarheid? Daarnaast is alleen bereikbaar zijn niet genoeg. Je wilt je klanten ook daadwerkelijk helpen door bijvoorbeeld gepersonaliseerde aanbiedingen, voorraden, levertijden en prijzen beschikbaar te stellen. Met een high-end e-commerce platform kun je dit inrichten.
Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig geworden naar de Innovadis aanpak?

Gepersonaliseerde e-commerce omgeving

De Klok Dranken heeft ruim 3500 klanten in Nederland en deze moeten allemaal volgens hoge standaarden bediend worden. Klanten van De Klok Dranken kennen eigen prijsafspraken en levertijden, gepersonaliseerde aanbiedingen, staffelkortingen, hebben eigen toegewijde accountmanagers en nog vele andere variabelen. De Klok Dranken onderscheidt zich door persoonlijke aandacht te geven aan al haar klanten. Dankzij hun productkennis en kennis van markttrends en -ontwikkelingen kan ze haar klanten helpen te onderscheiden, zoveel mogelijk rendement te behalen en hun ambities waar te maken. Samen groeien is niet voor niets het streven van De Klok Dranken. Maar om dit ook daadwerkelijk te realiseren hebben ze een goede technische inrichting nodig. Eentje die mee groeit met de organisatie en haar klanten. Een flexibel, schaalbaar en aanpasbaar platform is hierbij enorm belangrijk.

Bekijk de site

Nieuwsgierig geworden naar de case? Bekijk de website van De Klok Dranken en laat je inspireren door alle technologische toepassingen.

Future proof platform

Niet alle e-commerce platforms kunnen eenvoudig door ontwikkeld worden. Wil je als organisatie mee gaan met de nieuwste technologische ontwikkelingen en de steeds veeleisendere klanten dan heb je een flexibel platform nodig. Eentje die geen technische beperkingen kent, schaalbaar is en snel en eenvoudig aan te passen is. De Klok Dranken had al een e-commerce platform, maar deze voldeed niet meer aan haar behoeften. Doordat het platform technische beperkingen kende was het lastig om het huidige platform door te ontwikkelen. Het werd tijd voor een compleet nieuw platform, waarin alle eisen en wensen direct verwerkt werden.

Mobile first

Op basis van inzichten weten wij dat de meeste gebruikers als eerste oriënteren via de smartphone. Daarom is het design mobile first.

Onze aanpak & oplossing

De Klok Dranken kwam bij ons met een duidelijke vraag, wensen en behoeften. Maar, tikkeltje eigenwijs als we soms zijn, wilden we toch graag eerst de doelgroepanalyse uitvoeren en de digitale roadmap in kaart brengen. Wat ons betreft een must have voor iedere start van een nieuw project. Ook hier bleek dit een gouden zet. Waar op voorhand al vele vragen ingevuld waren en afgedaan werd met ‘dit hebben we al in kaart’, bleek ook hier onze scherpe analyse en doortastende aanpak van meerwaarde. Wat bleek, het vraagstuk was toch iets breder en complexer dan in eerste instantie gedacht werd. Dankzij de gezamenlijke inzet tijdens deze sessies zijn we tot de beste oplossing gekomen en hebben we alle wensen, eisen en behoefte samen laten komen. Een knap staaltje teamwork!

De Klok Dranken heeft een hoge standaard wat betreft kwaliteit, klantvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en rendement. Om alle wensen, eisen, ideeën, functionele mogelijkheden en onmogelijkheden tegen elkaar af te zetten is er een gezamenlijke inventarisatie gedaan. De Klok Dranken wilde geen all-in-one system, maar een commerce oplossing die vanuit de basis al veel standaard opties kent (denk aan CRM, PIM, labeling) en uit te breiden is met persoonlijke wensen. Personalisatie, gebruiksgemak en functionaliteit stonden bovenaan het wensenlijstje.
Gezien de personalisatie wensen, de mogelijkheid tot continue doorontwikkeling, de vraag naar flexibiliteit binnen het systeem en andere wensen en eisen van De Klok Dranken, is er gekozen voor een e-commerce platform van onze partner Virto Commerce. Het platform is schaalbaar, uit te breiden, wordt continu doorontwikkeld en voldoet aan de wensen van De Klok Dranken. Binnen het platform heeft iedere klant een eigen login. Achter de login ziet iedere klant haar eigen persoonlijke gegevens, aanbiedingen, prijzen, voorraden, bestel historie, et cetera. Oftewel, personalisatie ten top. Kent een klant speciale prijsafspraken, dan worden deze automatisch doorberekend en getoond bij de producten en getoond in het besteloverzicht. Voorraden, levertijden, bestelhistorie, favoriete producten, facturatie, alles wordt op klantniveau getoond.
Een van de wensen was de integratie met de verschillende systemen die De Klok Dranken al kent. Denk hierbij aan verschillende CMS-systemen (Headless), maar ook aan integratie met SAP en import en export van data. Het ontwikkelde commerce platform is naadloos geïntegreerd met de systemen van De Klok Dranken waardoor er efficiënt en slim gewerkt kan worden. Gebruiksgemak voor de medewerkers van De Klok Dranken en voor haar klanten was een belangrijke eis, dankzij de goede integratie met bestaande systemen en de gebruiksvriendelijke userinterface is dit gewaarborgd.

Toekomstvisie

Ontwikkelingen gaan hard. De markt staat nooit stil, ook niet tijdens een Corona crisis. Juist dan zijn flexibiliteit en aanpassingsvermogen hele belangrijke eigenschappen. Gelukkig is het platform van De Klok hierop ingesteld. De nieuwe e-commerce omgeving is een meer dan solide basis, waar we continu veranderingen in kunnen doorvoeren. Flexibel, schaalbaar, aanpasbaar, persoonlijk en altijd bereikbaar.

Mede dankzij ons e-commerce platform is De Klok Dranken altijd dichtbij, bereikbaar en spreekt de taal van haar klanten.

Gebruikerservaringen

Na de ingebruikname van het portaal is een groot deel van de afnemers van DKD gelijk overgegaan naar het bestellen via het portaal. Een aantal afnemers maakt nog steeds gebruik van bestellen via de klantenservice van DKD, maar sinds de ingebruikname van het portaal is een stijgende lijn te zien in het totale aantal gebruikers online. Ruim 80% van de gebruikers van het portaal is zeer tevreden over het gebruik ervan.

Blijven doorontwikkelen

Het opstellen van bestellijsten binnen het portaal wordt ook door een grote meerderheid gebruikt en als makkelijk te gebruiken ervaren. Doordat klanten sneller en makkelijker kunnen bestellen, heeft dat ook zijn voordelen voor de medewerkers van DKD. Zij zijn minder tijd kwijt aan het verwerken van geplaatste orders omdat het portaal het automatiseren van dit proces gemakkelijker maakt. Het systeem beheert bestellijsten, facturen en bestelgegevens en voor afnemers is het gehele assortiment makkelijk en snel te vinden.

Over de samenwerking

“Van de concept- & ontwerpfase tot en met de ontwikkeling en live-gang is de kwaliteit en inzet van Innovadis subliem gebleken. Ondanks de zeer krappe deadlines is het Innovadis gelukt om het project op tijd op te leveren met een zeer hoge kwaliteitstandaard. Innovadis heeft zich verder bewezen als een zeer betrouwbare partner met wie wij graag blijven werken aan de constante doorontwikkeling van onze webshop.”

Michael Theebe, Manager Marketing & e-Commerce