Online klantenportaal voor Jeveka

100.000 producten, waarvan meer dan 35.000 bevestigingsartikelen en gereedschappen die uit voorraad geleverd worden. Een enorme hoeveelheid. Het is dan ook enorm belangrijk om de juiste productinformatie te tonen en zoveel mogelijk gegevens inzichtelijk te hebben. Productfoto’s, levertijden, voorraden, afmetingen, noem het maar. Er zijn enorm veel technische gegevens die je als leverancier beschikbaar wilt en eigenlijk moet stellen. Juist in de tijd waar enorm veel digitaal ge- en verkocht wordt, is dit de manier om je te onderscheiden. Het is dan ook niet voor niets dat Jeveka aan het digitaliseren is en voorop wil lopen. Een ambitieuze organisatie die volop inzet op digitalisatie.
Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig geworden naar de Innovadis aanpak?

Passende verbinding

Jeveka is altijd op zoek naar de best passende verbinding. Dit geldt dus ook voor de verbinding tussen leverancier en klant. Maar hoe zorg je nu voor een juiste verbinding? Kijk, daar kunnen wij dan weer bij helpen! Jeveka koopt enorm veel producten in, het grotendeel van hun assortiment komt bij een andere partij vandaan. Daarnaast voeren ze ook twee eigen merken en produceren ze maatwerk en specials. Het is opvallend dat al deze informatie alleen werd bijgehouden in hun ERP-systeem. Dit werd voornamelijk gedaan door één persoon. Dit was behoorlijk omslachtig en tevens lastig uit te leggen aan anderen. Een eenvoudig beheerbaar informatiesysteem is hier het antwoord.

Bezoek de website

Nieuwsgierig geworden naar de organisatie Jeveka? Bekijk hun website en hun projecten.

Productinformatie management

Kortom, PIM. Een slimme oplossing waarbinnen alle productinformatie opgeslagen, beheerd, verrijkt en gedeeld kan worden. Wat ons betreft is deze oplossing een must-have wanneer je zo’n uitgebreid productassortiment hebt. Wanneer je als organisatie een webshop hebt waarin je al je producten wilt tentoonstellen dan kan hier behoorlijk veel werk inzitten. Zeker wanneer je het, zoals bij Jeveka het geval was, voornamelijk bij één persoon neerlegt. Gelukkig weten wij bij Innovadis alles van digitale oplossingen en verbindingen. Dus naast de PIM is er ook een online klantenportaal neergezet. Twee oplossingen die met elkaar praten en gegevens uitwisselen en niet alleen met elkaar, maar ook met het ERP-systeem. Zo heb je één plek waar alle informatie opgeslagen en beheerd wordt en kan worden ontsloten naar de verschillende oplossingen.

Blijven investeren

De technische ontwikkelingen staan niet stil, maar Jeveka ook zeker niet. Jeveka investeert continu in hun mensen, klanten, producten en leveranciers. 

Onze aanpak & oplossing

Een enorme hoeveelheid aan productdata, die veel kennis en verantwoordelijkheid met zich mee bracht en lastig controleerbaar was. Dat kan anders, dan kan beter, dat kan efficiënter. Sterker nog, dat moet beter en efficiënter. Je klanten voorzien van de juiste informatie en het makkelijk maken om hier toegang toe te hebben. Ook tot hun eigen gepersonaliseerde productinformatie (denk aan eigen specials of maatwerk). Het is zo enorm belangrijk om je klant te ontzorgen. Dat is wat Jeveka natuurlijk wil. Maar dat is ook wat wij willen voor Jeveka zelf. Productinformatie bijhouden, beheren, ontsluiten, het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn. Wij hebben het ze makkelijk gemaakt door de juiste oplossingen in te zetten en te zorgen dat deze op de juiste manier met elkaar communiceren. Voor Jeveka hebben we gekozen voor een SalesLayer oplossing.

Ook op het gebied van een PIM-oplossing zijn er verschillende mogelijkheden. De oplossing die wij bieden hangt af van verschillende factoren. Denk hierbij aan het doel, de doelgroep, welke koppelingen er moeten zijn, wie er mee moeten werken etc. Hierin hebben we gezamenlijk met Jeveka gekeken naar de primaire behoefte en wensen. Wat is nu echt belangrijk? Zo is er een passende PIM-oplossing gekozen en geconfigureerd. Speciaal op maat voor Jeveka. Want niet alleen Jeveka is altijd op zoek naar de best passende verbinding, ook wij doen dat.

Jeveka kent een grote hoeveelheid klanten. Sommige klanten hebben eigen specials die ze afnemen. Andere klanten nemen enkel en alleen maatwerk af. Maar er zijn ook genoeg klanten die alleen standaardproducten afnemen, maar de ene keer zijn dat eigen producten de andere keer producten van externe leveranciers. Al met al dus een enorme verscheidenheid aan afnemers. Een simpele webshop is hier dan ook niet afdoende. Het idee van een persoonlijk klantenportaal, waar alle klanten een eigen inlog hebben, met eigen mogelijkheden, was al snel geboren. Daarnaast is er een productvergelijker ingebouwd. Hiermee kunnen de klanten van Jeveka sneller en eenvoudiger het juiste product kiezen uit het enorme aanbod.

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk is dat alle verschillende oplossingen met elkaar praten. De informatie die in ERP staat moet ontsloten worden naar het PIM-systeem. En het PIM-systeem moet ook in verbinding staan met het klantenportaal. Op een locatie worden alle gegevens ingevoerd, op meerde plekken wordt deze informatie, al dan niet gepersonaliseerd, getoond. Verschillende koppelingen, onder andere met Dynamic365, zijn gemaakt, om het zo Jeveka en haar klanten gemakkelijk te maken.

Toekomstvisie

Jeveka is ambitieus, zet in op digitalisering en gaat mee met de tijd, liever nog lopen ze voorop. Dit doen zij door continu te investeren in hun mensen, klanten, producten en leveranciers. De technische ontwikkelingen staan niet stil, maar Jeveka ook zeker niet. Wat de toekomst Jeveka en ons gaat brengen? Wie zal het zeggen? Eén ding is zeker, stilstaan doen we zeker niet.

Over de samenwerking

Innovadis heeft een heel praktische benadering om de beste kwaliteit te leveren. We hebben gewerkt met een heel team van experts, ieder op hun eigen gebied, die door goed te communiceren tot een mooi geheel weten te komen. Wij voelden ons direct thuis. 

Stephanie Veltkamp, directeur Jeveka