Virto commerce is het modulaire B2B e-commerce platform

Virto Commerce biedt een composable ecommerce platform dat een headless aanpak ondersteunt doormiddel van een API-gebaseerde architectuur zodat bedrijven hun klanten een naadloze klantervaring kunnen bieden. Klanten van Virto Commerce in retail, groothandel, productie en logistiek maken strategisch gebruik van het open source Virto Commerce platform om sterkere klantrelaties op te bouwen, de klantervaring te verbeteren en de wereldwijde digitale verkoop snel te verhogen.
Wij helpen je graag!

Meer weten hoe wij je kunnen helpen met Virto commerce?

Cloud gebaseerde aanpak

Om te slagen in de toekomst van B2B ecommerce, moeten bedrijven zich richten op het “samenstellen” van een ecommerce ecosysteem dat bestaat uit een combinatie van applicaties die de best mogelijke klantervaring leveren. De essentie van een “composable” business ligt in de agile aanpak en de mogelijkheid om bedrijfsprocessen in een modulaire architectuur te implementeren, waarbij de beste componenten die op de markt beschikbaar zijn ingezet worden en naadloos geïntegreerd worden in een ecommerce platform.

Microservices, headless, multi-cloud en multi-operating systeemondersteuning helpen bedrijven om de klantervaring ingrijpend te verbeteren en een stabiele omzetgroei te realiseren. Daarom is een headless benadering van een composable ecommerce omgeving in de cloud cruciaal voor de toekomst van B2B ecommerce.

 

Moderne microservice-architectuur

De allernieuwste microservice architectuur biedt de flexibiliteit om nieuwe functionaliteit toe te voegen en oplossingen van derden te integreren. Deze best-in-breed aanpak maakt het mogelijk om gespecialiseerde applicaties te gebruiken die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van elk bedrijf. Oplossingen met een microservice-architectuur worden gebouwd als onafhankelijke componenten die communiceren via een goed gedefinieerde interface met behulp van API’s. De applicaties zijn ontwikkeld voor zakelijke doeleinden, waarbij elke oplossing één enkele functie kan vervullen.

 

API-gebaseerd platform

Een API first benadering geeft bedrijven de flexibiliteit die ze nodig hebben om aan de snel veranderende verwachtingen van klanten te voldoen en hun producten en diensten te integreren met die van hun partners. Doorgaans kan deze integratie verbinding maken met contactpunten zoals online shoppingwebsites, mobiele apps, chatbots of andere kanalen binnen de omnichannelverkoop.Door de verbeterde flexibiliteit kan de meest geschikte front end technologie of framework geselecteerd worden om een bepaald zakelijk probleem op te lossen. Daarnaast zorgt een uniforme logica van alle contactpunten voor het elimineren van kanaalsilo’s en vereenvoudiging van de ontwikkeling van het ecommerce platform, waardoor het mogelijk is om sneller op de markt te komen. Aangezien de tijd die nodig is om de API’s te leren wordt gereduceerd, kunnen snel nieuwekanalen toegevoegd worden en breiden de mogelijkheden van het ecommerce platform uit.

 

Cloud ecommerce

Ontworpen als een cloud-gebaseerd platform, draait het Virto Commerce platform op Azure, AWS, Google, Alibaba, lokale cloudaanbieders en private clouds. Het cloud native platform stelt bedrijven in staat om op een flexibele manier een unieke klantervaring op te bouwen in plaats van zich zorgen te maken over het onderhouden en updaten van een complexe legacy back end technologie. Dit schaalbare cloud native commerce-platform met focus op een verbeterde klantervaring en een versnelde time-to-market verhoogt de bedrijfsflexibiliteit en optimaliseert de infrastructuurkosten.

 

Headless ecommerce aanpak

Het uiteindelijke doel van headless ecommerce is om aan elke doelgroepcluster de perfecte klantervaring te bieden. Dit betekent dat een bedrijf een verscheidenheid aan verschillende kanalen moet hebben met telkens een unieke zakelijke logica op dezelfde back end, terwijl het in staat moet zijn om deze kanalen snel en zonder risico’s toe te voegen en te wijzigen. Headless commerce biedt de gewenste flexibiliteit in een multi-store, omnichannel en multi-experience B2B ecommerce wereld. Nieuwe kanalen kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan elk marktsegment, gericht op regio’s, speciale doelgroepen of merkconsumenten, elk via andere kanalen. Een onbeperkt aantal B2B-, B2C-, B2X- en D2C-kanalen kan worden opgestart en aangepast met telkens unieke bedrijfsscenario’s op dezelfde back end. Bovendien kunnen bedrijfsideeën worden getest met de allersnelste go to market met minimale kosten, moeite en risico’s.

 

Composable commerce

Met Virto Commerce kunnen bedrijven hun focus verleggen naar een composable ecommerce ecosysteem dat bestaat uit applicaties die gezamenlijk de best mogelijke klantervaring leveren voor klanten. Moderne ecommerce software ondersteunt deze trend waardoor de klantervaring kan worden uitgebreid met nieuwe functies, kanalen, databronnen en dit zonder af te voeren wat al eerder is ontwikkeld. Virto Commerce heeft een wereldwijd netwerk van oplossings- en implementatiepartners. Deze partners, zoals Innovadis, zijn zorgvuldig geselecteerd en leveren expertise om succesvolle B2B ecommerce oplossingen te leveren aan alle soorten bedrijven.

 

Meer weten?

Bezoek de website van Virto commerce om alle mogelijkheden te bekijken.

Meer diensten?

Innovadis is de expert in B2B commerce voor fabrikanten en handelsbedrijven. Wij laten bedrijven groeien met strategische adviezen, B2B webshops, service portalen, ERP- en CRM- integraties en PIM oplossingenIn onze creatieve broedplaats InnoLAB bedenken we samen met opdrachtgevers nieuwe concepten