Stap voor stap naar digitaal succes met een digitale B2B roadmap

“Rome is niet in een dag gebouwd”, een gezegde dat zeker geldt als je je organisatie klaar wilt maken voor de toekomst. Een digitale transitie begint met een goed plan. Wanneer is jouw digitale transitie een succes, wat wil je bereiken en wat heb je daarvoor nodig. Met de Innovadis digitale roadmap heb je een duidelijk plan in handen, waarmee je je organisatie stap voor stap naar digitaal succes helpt. Eerst een digitale catalogus; dan een portaal waar je relaties inzage hebben in hun facturen, dan een webshop, vervolgens een app voor de buitendienst en daarna…
Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig naar digitaal succes met onze B2B roadmap?

Waarom starten met een digitale roadmap?

Een digitale roadmap helpt je om je project op te knippen in kleinere deelprojecten. Dat heeft veel voordelen; betere focus op doelen; je kunt starten met een kleiner budget; je hebt ruimte voor voortschrijdend inzicht; het is makkelijker in te passen binnen de reguliere werkzaamheden van de leden van je projectteam en bovenal, je hebt sneller resultaat. Want velen zullen ze herkennen, projecten waar geen einde aan lijkt te komen, zonder resultaat en continue budgetoverschrijding.

Wij weten als geen ander hoe concrete resultaten motiveren en stimuleren. Zo wordt een project weer leuk!

 

Is een digitale roadmap iets voor mijn organisatie?

Binnen je organisatie zijn veel wensen voor de digitale transitie. Sales wil een webshop, marketing een website waar alle productinformatie te vinden is; logistiek zou het handig vinden als afnemers zelf de status van hun bestelling kunnen volgen en de directie wil een dashboard van alle omzet per productgroep. Kortom er leven veel wensen. Alles in één project stoppen wordt een monsterklus.

De Innovadis roadmap helpt je om op basis van doelen en doelgroepen te prioriteren en daagt uit om op basis daarvan keuzes te maken in deelprojecten en de volgorde daarvan.

 

Onze werkwijze

Afhankelijk van je digitale transitie, maken we samen een plan om te komen tot je digitale roadmap. Dat bestaat altijd uit één of meerdere interactieve sessies met vertegenwoordigers van de verschillende afdelingen uit je organisatie. Onze business consultants dagen de aanwezigen uit om doelen te stellen, keuzes te maken en draagvlak te creëren. Een hele leerzame aanpak, die bovendien voor het nodige draagvlak voor het project binnen je organisatie zorgt.

Het resultaat is een digitale roadmap, waarbij we laten zien welke deelprojecten we binnen je organisatie geïdentificeerd hebben en je krijgt advies over de volgorde en eventuele budgetten.

Meer diensten?

Innovadis is de expert in B2B commerce voor fabrikanten en handelsbedrijven. Wij laten bedrijven groeien met strategische adviezen, B2B webshops, service portalen, ERP- en CRM- integraties en PIM oplossingenIn onze creatieve broedplaats InnoLAB bedenken we samen met opdrachtgevers nieuwe concepten