De week van: Michael, Business Consultant @ Innovadis.

We starten weer een nieuwe 'de week van'. Deze week een kortere week, want het is de week van Koningsdag! Lees je mee met Michael?

Maandag.

Leve de koning! 

Vrij van Innovadis. Niet van mijn vrouw ?. Ze zet mij druk aan het werk in de tuin. Het is eigenlijk wel heel lekker om even met mijn handen te werken in plaats van met mijn hoofd. Carrière Switch? 

Dinsdag.

Het maandaggevoel heeft zich verplaatst naar de dinsdagmorgen. Het afgelopen weekend was fijn om veel buiten te zijn. Het verschil met binnen achter mijn laptop zitten is groot maar ik heb goede energie! We beginnen net als elke ochtend om 9 uur met een standup. Het weekend wordt besproken net als de bezigheden voor de komende week.

Niet alleen ik werk thuis, ook mijn vrouw Cora en mijn 2 meiden (Merle 8 jaar & Fenne 5 jaar) werken vanuit huis. Het fijne van thuis zijn is dat we elke dag samen koffie kunnen drinken. Het werkt wacht wel, vanmiddag hebben we een interne training van onze PIM partner SRC op de planning staan. Hiervoor moet ik nog wat doorlezen en een aantal huiswerk opdrachten afmaken dus snel aan de bak!

Na de lunch maken we een wandeling (wij lopen, de meisjes op de skelter) in het bos. Het is rustig en we komen weinig mensen tegen. Het hoofd is weer leeg en na de wandeling starten we alweer de derde en tevens de laatste SRC training. Ik leer er veel, ik zie meer de mogelijkheden van het systeem en hoe je productinformatie slim in kunt zetten. Dit kunnen wij weer gebruiken om onze klanten goed te adviseren!

Woensdag.

Na de stand-up met collega’s lever ik samen met mijn collega Tom input voor het uitwerken van een sales presentatie. De basis staat al en Hendrik zal dit in een mooi Innovadis jasje gieten!

De tijd vliegt vandaag. Er staat een rondje langs kantoor op de planning, even naar buiten en een frisse neus. Tot mijn grote vreugde staat de Road Bode voor de deur. We besluiten een lekkere burger op het trapje te eten ?

Na de lunch heb ik verschillende calls staan. Eentje ervan is met mijn sales collega Alexander. Afgelopen week hebben een klantsessie gehad die ik samen met Hans volledig digitaal heb gemaakt. Het was voor ons de eerste keer dat we deze sessie digitaal en in deze vorm hebben gegeven. De reacties waren goed! De uitkomsten hebben we uitgewerkt in een advies. Alexander en ik bereiden ons voor op de presentatie van morgen. 

Donderdag.

Het werken op afstand zorgt ervoor dat we actief met elkaar in contact moeten blijven. We merken dat we aan dezelfde onderwerpen werken voor verschillende opdrachtgevers. We stemmen na de standup nog even met een aantal mensen van het team af hoe we kennis het beste kunnen delen. We organiseren hiervoor ook interne sessies en trainingen om de kennis goed over te dragen. 

Ik neem even een moment om mijn mail goed weg te werken. Dit loopt over in een call met Tom en Hendrik. Hendrik heeft de sales presentatie aangepast en die gaan we nog even doornemen samen. Het ziet er echt top uit! Nog een paar kleinigheidjes maar hier gaan we onze opdrachtgever zeker mee verrassen!

Vrijdag.

De laatste dag van week voordat weer een lang weekend voor mij begint!

Na de dagelijkse standup help ik een collega met een CSV-import in een PIM systeem. Er moet een CSV-bestand geïmporteerd worden en dit gaat niet helemaal lekker. Het is toch altijd weer leuk om technisch bezig te zijn en samen dingen op te lossen.

Vandaag hebben we ook sinds een aantal weken weer even tijd om onze interne processen onder de loep te nemen. Met de Business Consultancy afdeling zijn wij relatief nieuw binnen Innovadis. Dit betekent dus ook dat niet alles vastligt en dat je samen met het team de route moet uitstippelen. Dit maakt het werk nou juist zo uitdagend! Samen kijken hoe we onze opdrachtgevers het beste kunnen bedienen. Het ondernemende stukje van mijn werk geeft mij veel voldoening.

Ik ben dankbaar dat het werk in deze tijd gewoon doorgaat bij ons. Ook al ziet mijn week er anders uit dan normaal en ben ik voor mijn gevoel heel erg druk met alle ballen in de lucht te houden. De andere kant van de medaille is dat ik ook veel tijd met mijn gezin doorbreng, erg waardevol! 

De week sluiten we af met de wekelijkse Zorrel (zoom / Borrel). 

Ik klap mijn laptop dicht, woensdag mag deze weer open. 

Het is weekend!

Meer artikelen

Innovadis en Strukton partnerschap
insides

Strategische samenwerking met Strukton

NIEUWS! Innovadis wordt de innovatiepartner voor Strukton Officieel partnerschap per 3 november 2020Binnen Innovadis hebben we een creatieve broedplaats, namelijk ons InnoLab. Wij zien dit