Van onze partner: Website design in B2B – Waarom het belangrijk is en hoe je het kan verbeteren

Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig hoe wij kunnen helpen?

We weten dat B2C-websites vaak aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Denk aan de webshop van Coolblue, die de beste online klantervaring van 2021 aanbieden volgens de WUA Digital Excellence Monitor. Maar ook in B2B is de klantervaring essentieel voor succes. Sana legt uit waarom, maar geeft ook voorbeelden zodat jij kan zorgen voor een optimale ervaring in jouw B2B-webshop.

Waarom is een klantvriendelijk webshop design belangrijk?

Zoals al eerder besproken, Coolblue biedt in 2021 de beste online klantervaring. Jouw B2B-klanten zijn ook B2C-consumenten en worden dus verwend met mooie webshops. Denk bijvoorbeeld ook aan bol.com en Zalando. De hoge standaard die door deze bedrijven worden gezet blijven in de gedachten van jouw klanten. Als ze dan tijdens werktijd een B2B-webshop bezoeken, verwachten ze dezelfde ervaring die ze in hun eigen tijd hebben gehad bij een consumentensite.

Wat als de ervaring in jouw webshop niet goed was? Dan bestaat de kans dat jouw klant naar een concurrent gaat. Of ze bestellen via de telefoon of per mail. Maar daar wilde je met het implementeren van jouw webshop toch vanaf? Uit ons laatste onderzoek naar de B2B-koper blijkt dat 50% van alle e-commerce sites niet voldoen aan de wensen van de klant.

Je leest dit en meer in de blog van Sana.

Meer diensten?

Innovadis is de expert in B2B commerce voor fabrikanten en handelsbedrijven. Wij laten bedrijven groeien met strategische adviezen, B2B webshops, service portalen, ERP- en CRM- integraties en PIM oplossingenIn onze creatieve broedplaats InnoLAB bedenken we samen met opdrachtgevers nieuwe concepten