Slimmer werken

IoT toepassingen

Je kunt Internet of Things grofweg op 5 manieren toepassen. De basis is het verzamelen van gegevens. De andere toepassingen richten zich op het daadwerkelijk gebruiken van deze gegevens. Het meest gevorderde stadium is wanneer Internet of Things volledige industrieën verandert. Op welke toepassingen kan jouw bedrijf zich richten? Innovadis helpt je graag bij het maken van een analyse.

Smart cities

Met de juiste connecties en data kan het Internet of Things verkeersopstoppingen, geluidsoverlast, criminaliteit en vervuiling in steden verminderen. We zien dan ook een enorme instroom van digitale technologieën in de stedelijke ruimte. Onder de noemer ‘Smart Cities’ ontstaat een duidelijke trend om slimme apparaten en relevante data te gebruiken om de kwaliteit van leven te verbeteren. IoT wordt ingezet om de efficiëntie van systemen te verbeteren, kosten te reduceren, betrouwbaarheid te verhogen en betere dienstverlening te bieden. Zo kunnen steden grote stappen zetten op het gebied van milieu, energie, luchtkwaliteit en verkeershinder.

Smart industry

Steden kunnen van Internet of Things profiteren, maar het bedrijfsleven kan dat ook. Van fabrieken tot winkelketens. En van de landbouwsector tot de automotive industrie – Smart Industry zorgt voor kostenbesparingen en een betere en efficiëntere dienstverlening.

Meer weten over de Innovadis aanpak?

Werk slimmer met onze

Internet of Things oplossingen

IoT portalen

Alle Internet of Things data overzichtelijk in één platform

IoT toepassingen

Slimme toepassingen voor smart industry en smart cities

IoT in de praktijk

Met IOT dingen sneller, veiliger en leuker maken