Internationaal dealerportaal Apollo Vredestein

Apollo Vredestein is een toonaangevende bandenproducent voor particuliere automobilisten en voor industrieel en agrarisch gebruik. Apollo Vredestein begon in 1972 als single brand organisatie, maar in de loop van de jaren is de organisatie gegroeid en uitgebreid met meerdere merken. Apollo Vredestein heeft een breed scala aan klanten, heeft meerdere productieactiviteiten in Afrika, Azië en Europa en exporteert haar banden naar meer dan 100 landen. Met als belangrijkste merken Apollo en Vredestein.
Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig geworden naar de Innovadis aanpak?

Wat maakt Apollo Vredestein zo uniek?

Apollo Vredestein gelooft in het geven van nieuwe mogelijkheden aan klanten waarmee ze zelf in controle zijn en helpt hen de weg voor zich te veroveren. Apollo Vredestein stelt individuen in staat om hun eigen potentieel te bereiken wanneer het gaat om (auto)rijden en in elke fase van het leven, zoals ook hun slogan weerspiegelt; ‘Go the distance’.

Vraag een demo aan!

Nieuwsgierig geworden naar de case? Wij laten graag zien hoe dit portaal in de praktijk werkt. Neem vrijblijvend contact met ons voor een gratis demo.

De case​

Apollo Vredestein had al een internationaal B2B e-commerce platform, maar dat was alleen beschikbaar voor wederverkopers in Nederland. Er moest een nieuw internationaal e-commerce platform komen om zo ook de internationale wederverkopers te kunnen bedienen. Dit platform moest voorzien worden van internationale orders, betalingen, verzending, BTW en alle andere internationale e-commerce voorschriften die daarbij komen kijken.

  • Een verhoging van de online verkoop
  • Het portaal moet efficiënter en meer gebruikersvriendelijk zijn
  • Het portaal moet een B2B zelfbedieningsmodule bevatten
  • Het portaal moet toegang geven tot meer inzicht en gegevens over de online activiteiten en de interactie met de klant.

Internationaal

Geoptimaliseerd per land, taal en markt. Hierdoor is dit platform gemakkelijk uit te rollen over verschillende landen.

Enkele functionaliteiten

Welke stappen hebben geresulteerd in het succes van het platform van Apollo Vredestein.

Het portaal biedt de dealers de mogelijkheid om gemakkelijk orders te plaatsen en te volgen. Tevens kan de aankoopgeschiedenis en de productinformatie worden bekeken, offertes kunnen gemakkelijk vanuit het platform worden opgesteld en prijzen worden eenvoudig berekend. Hiermee biedt het portaal een uitgebreide orderfunctie, waardoor het order proces een stuk eenvoudiger en sneller is geworden.

Dankzij de uitgebreide zoekfunctie kunnen de gebruikers niet alleen sneller op een productcode of naam zoeken, maar ook uitgebreide productgroep filters kunnen worden toegepast. Dit scheelt de gebruiker een hoop tijd doordat er een stuk efficiënter gewerkt kan worden. Tevens geeft het een overzichtelijk zoekresultaat, wat prettig werkt.

Het nieuwe internationale e-commerce detaillistplatform voldoet aan alle nieuwste normen en eisen qua design. Het platform is responsief zodat de gebruikers het portaal altijd kunnen bezoeken en hun orders kunnen plaatsen, zelfs als zij onderweg zijn. Zo is het platform altijd beschikbaar voor de gebruikers, wel zo gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

Het portaal is sterk geautomatiseerd, hierdoor wordt alles realtime bijgewerkt en teruggekoppeld. Zo berekent het systeem bijvoorbeeld automatisch de specifieke dealerprijs, de persoonlijke korting en de volumekorting voor de klant. Nadat de order is geplaatst en verwerkt wordt deze direct naar het back-end systeem gestuurd om verder verwerkt te kunnen worden. Zo zijn alle systemen met elkaar verbonden en altijd up-to-date.

Alles bij elkaar bespaart dit Apollo Vredestein veel tijd en geld. Dit geldt ook voor hun internationale dealers die minder tijd besteden aan het plaatsen en verwerken van orders, tijd die zij vervolgens kunnen gebruiken om meer omzet en orders te genereren.