Selfservice portaal voor Comfoor

Comfoor ontwikkelt, produceert en levert al ruim 30 jaar, wereldwijd, verrassend innovatieve topproducten op het gebied van gehoorbescherming en gehoorverbetering. De modernste technieken en continue innovatie zijn belangrijke pijlers voor Comfoor.
Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig geworden naar de Innovadis aanpak?

Wat maakt Comfoor uniek?

In Nederland zijn zo’n 1,5 miljoen mensen slechthorend. Comfoor wil het leven van deze mensen zo prettig mogelijk maken. Het merk Comfoor werkt continu aan gehoorverbetering met digitaal geproduceerde oorstukjes op maat, met gegarandeerde pasvorm. 

Met het merk Pluggerz levert Comfoor B.V. hoogwaardige oordoppen, voor thuis en op het werk. Op maat gemaakt voor de perfecte pasvorm, maar ook met standaard kwaliteitsproducten. 

Vraag een demo aan!

Nieuwsgierig geworden naar de case? Wij laten graag zien hoe dit portaal in de praktijk werkt. Neem vrijblijvend contact met ons voor een gratis demo.

De uitdaging​

Comfoor is marktleider op het gebied van gehoorverbetering en gehoorbescherming in Nederland en wil naast leverancier vooral partner van haar klanten zijn. Kwaliteit en service zijn belangrijke peilers. Ter verbetering van de communicatie met haar klanten en afnemers en verbetering van de informatievoorziening, is Innovadis gevraagd mee te denken over een klantenportaal waar al deze functionaliteiten samen komen. Zo moest de bereikbaarheid verbeterd en het aantal handelingen verkleind worden. Uitdaging daarbij was enerzijds het grote verschil in informatiebehoefte van de afnemers van Comfoor (audiciens en ook bedrijven voor gehoorbeschermingsproducten) en anderzijds het intern structureren van al deze communicatie. 
 
Zo werd er intern gebruik gemaakt van diverse systemen waaruit informatie benodigd was, waaronder een CRM-systeem, ERP-systeem, software om afspraken te plannen en een productconfigurator voor maatwerkproducten. Hierbij hebben we een integratie met Merkato gemaakt. 

Onze oplossing

Ons team is samen met Comfoor aan de slag gegaan om alle doelen in kaart te brengen. Op basis daarvan hebben we prioritering aangebracht in alle gewenste functionaliteiten en is stapsgewijs (iteratief) een portaal ontwikkeld en in gebruik genomen, waar afnemers van Comfoor kunnen inloggen en inzage krijgen in voor hun relevante informatie. Bij de ontwikkeling van dit portaal staat de uiteindelijke gebruiker centraal. De informatie komt voor een groot deel uit de verschillende interne systemen en is zo 24/7 toegangkelijk. Ook kunnen afnemers via het portaal bestellingen plaatsen en afspraken maken, inzien en wijzigen.

Verder hebben we de informatiestromen van de klantenservice van Comfoor in kaart gebracht en gestructureerd ondergebracht in een service management tool, zodat ook de interne administratie en de opvolging van klantenservice verder geoptimaliseerd en vereenvoudigd is. 

 

Het resultaat

  • Efficiëntere dienstverlening per doelgroep
  • Klanttevredenheid en -loyaliteit vergroten (door het ontzorgen van afnemers)
  • Vergroten selfservice mogelijkheden
  • Betere informatievoorziening (intern en extern)
  • Verbeteren inzicht in behoeften en gedrag van de klanten
  • Vereenvoudigen van beheer en onderhoud (door Comfoor zelf)
  • Optimaliseren van de gehele klantbeleving
  • Integratie met NetSuite

Gepersonaliseerde omgeving

Voor Comfoor maken wij gebruik van Intercom, waardoor met iedere klant persoonlijk contact kan worden gezocht. Op deze wijze is het hele portaal persoonlijk ingericht.

Enkele functionaliteiten

Welke stappen hebben geresulteerd in het succes van het platform van Comfoor.

Audiciens zien in het portaal een overzicht van hun bestellingen. Binnen het overzicht is per bestelling de status en details zichtbaar en kan er worden gezocht en gefilterd binnen de bestellingen.

Binnen het portaal kunnen verschillende medewerkers inloggen. Elke medewerker heeft een eigen account waarmee bestellingen ingevoerd, gewijzigd of geannuleerd kunnen worden. Uiteraard kan er ook een lijst worden uitgedraaid van de medewerkers en de bijbehorende bestellingen, medewerkers kunnen worden toegevoegd of verwijderd. Bij alle opties is er uiteraard rekening gehouden met de bescherming van de gegevens van de medewerkers.

De gebruikers van Mijn Comfoor kunnen te allen tijde inzicht krijgen in hun bestel- en accountgegevens. Accountgegevens kunnen worden ingezien, gecontroleerd, aangevuld en gewijzigd.

De industrieklant kan nazorgactiviteiten vastleggen in het portaal en heeft hierdoor een goed overzicht van alle acties zoals de aanmetingen en testresultaten. Tevens is er een servicedesk beschikbaar binnen het portaal waardoor de eindklant direct antwoord op zijn vragen kan terugvinden of opvragen d.m.v. een chatfunctie.

Ondanks de vele functionaliteiten die al beschikbaar zijn, blijft het portaal in ontwikkeling en zijn er nog meerdere wensen die nog doorgevoerd moeten worden. Zo blijven we er voor zorgen dat alle laatste wensen, mogelijkheden en eisen verwerkt zijn in het portaal.