Online platform HMB profit locks & tools​

Jaarlijks zien we het aantal woninginbraken flink stijgen. Het belang van goed hang- en sluitwerk wordt steeds zichtbaarder. HMB, fabrikant van hoogwaardig hang- en sluitwerk wil hierover in gesprek met de particuliere klant. Ze bedachten het concept LOXUP; een portaal waar particuliere woningeigenaren worden geïnformeerd over het belang van veilig hang- en sluitwerk. Een mooi voorbeel waaruit blijkt dat het voor fabrikanten steeds belangrijker wordt om ook rechtstreeks met de consument te communiceren. Aan ons de eer om mee te denken over het concept LOXUP.
Wij helpen je graag!

Nieuwsgierig geworden naar de Innovadis aanpak?

LOXUP

Het productassortiment van HMB wordt uitsluitend geleverd aan de vakhandel, vakspecialist en gedeeltelijk via de groothandel. Met de toegenomen aandacht voor veilig wonen, de focus op kwalitatief  hang-en sluitwerk en de vraag naar betrouwbare slotenspecialisten, wordt ook de eindklant voor HMB een steeds belangrijkere doelgroep. Als gevolg van voorlichting en media-aandacht is ook de kritische consument steeds vaker zelf (online) op zoek naar veilige en betrouwbare oplossingen voor het afsluiten van deuren en ramen. Om de link te leggen tussen de vakspecialisten die werken met de HMB-producten en deze eindklant, is het concept LOXUP bedacht. Een online omgeving die de eindklant bereikt en in verbinding staat met de vakspecialist.

Bekijk de site

Nieuwsgierig geworden naar de case? Bekijk LOXUP en laat je inspireren door alle technologische toepassingen.

Modulaire opzet

Wanneer je kijkt naar een nieuw online platform kom je voor keuzes te staan. Een daarvan is de basis van de oplossing. Ga je voor een all-in-one pakket of een modulaire oplossing? HMB is ambitieus en heeft een lange termijn strategie uitgestippeld waarbij schaalbaarheid en flexibiliteit belangrijk zijn voor het platform. Onder andere om deze redenen is er gekozen voor een modulair platform. Hiermee is HMB toekomstbestendig en kan het platform meegroeien met haar ambities en doelen.

Informatie voorziening

Naast de directe communicatiemogelijkheden tussen de particulier en de vakspecialist, wordt het platform ook ingezet als informatievoorziening. Blogs, vlogs, weblinks, tips&trics, informatie, een groot scala aan mogelijkheden waar gebruik van wordt gemaakt.

Onze aanpak & oplossing

Het concept LOXUP is een belangrijke stap binnen de strategie van HMB en een solide basis voor de aansluiting met de bedrijfsprocessen en huidige systemen.

Maar hoe vertalen we dit nou naar een platform, die toegankelijk moet zijn voor alle doelgroepen?

In een gezamenlijke sessie zijn eerst alle doelen en doelgroepen in kaart gebracht en aangescherpt. Dit is het uitgangspunt geweest voor het vervolg, de basis was gelegd. Vervolgens werd er nagedacht over  de functionaliteiten en het design. De eerste versie van LOXUP kreeg vorm en van daaruit zijn we samen verder gaan bouwen aan dit online platform

LOXUP is speciaal bedacht voor de interactie tussen de vakspecialisten die werken met de HMB-producten en de eindklant. LOXUP is een online omgeving die de eindklant moet bereiken en in verbinding moet stellen met de vakspecialist. De online omgeving moest uiteraard voldoen aan de wensen van HMB en naadloos aansluiten bij bestaande processen. Bovendien moet het platform schaalbaar en flexibel mee kunnen groeien met de ontwikkelingen van de organisatie.

Om te komen online omgeving dievoldoet aan de wensen van HMB, naadloos aansluit bij bestaande processen en bovendien schaalbaar en flexibel meegroeit met de ontwikkelingen van de organisatie, zien we een aantal opties en keuzes:1.Gaan we uit van het aangeleverde look & feel van Loxupop basis van interpretatie, levert HMB alle ontwerpen (van mobiel tot desktop) aanof werken we het design verder uit met onze interaction-designers?2.Kiezen we voor een configurabel all-in-one systeem of voor een modulaire opzet (best of breed tooling);

Een doelgroep analyse is een belangrijk onderdeel binnen de projectaanpak van Innovadis. HMB is een opdrachtgever naar ons hart, want ook zij hebben de bepaling van de juiste doelgroepen hoog in het vaandel. Kortom, de doelgroepen waren helder in beeld, duidelijk gekaderd en goed onderzocht.

Met de nieuwe online omgeving worden drie doelgroepen benaderd:

 • Eindklant met een acuut probleem (sleutel afgebroken, buitengesloten);
 • Eindklant meteen concrete behoefte aan een inbraakveiling product of upgrade van het huidige slot;
 • Eindklant in de oriënterende fase: op zoek naar advies van een specialist.

 

Naast de drie doelgroepen zijn er een aantal belangrijke doelen gesteld voor het online platform:

 • Bewustwording creëren omtrent veilig wonen
 • Delen van productinformatie en inspiratie
 • Vakspecialisten binden aan HMB

Het is belangrijk om je wensen in kaart te hebben. Soms zien we dat wensen voor een nieuw platform ontstaan uit frustratie van een bestaand iets. Om te voorkomen dat er onnodige zaken in het project worden meegenomen en andere belangrijke functionaliteiten hierdoor vergeten worden, zorgen wij altijd dat we het waarom achter de wens kennen. Zo zijn wij in staat om echt toegevoegde waarde te leveren en te helpen met het bepalen van de juiste requirements.

Zo zijn we met HMB gekomen tot een aantal high-level requirements. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld:

 • duidelijke call-to-actions
 • downloads (handleidingen en brochures)
 • reviews van consumenten
 • FAQ-content
 • partner locator
 • adaptive design

Toekomstvisie

HMB is altijd op zoek naar de juiste balans tussen kwalitatief hoogwaardige, duurzame, arbeidsvriendelijke producten, gecombineerd met de nodige aandacht voor het visuele aspect van het product. Een belangrijke kernwaarde binnen de organisatie is dan ook het leveren van kwaliteit en dat binnen elk facet van de organisatie. De klant staat centraal en die moet zo optimaal mogelijk bediend worden. HMB is een opdrachtgever met mooie strategieën en een duidelijke visie. Wij nemen ze graag mee in een sluitende online roadmap. Zo sluiten wij weer perfect aan op hun slogan:

Voor elke uitdaging een sluitende oplossing!

Over de samenwerking

“Een nieuw platform opzetten kost veel tijd. Op basisvan onderzoek, ervaring en inzicht wil je iets opzetten dat écht werkt. Het is dan ontzettend waardevol wanneer een partner zoals Innovadis kritisch is, meedenkt en bijpassende oplossingen biedt.”

Carel Frumau, Commercieel Manager